Mede8er MED600X3D

Mede8er_600x3dDe Mede8er MED600X3D is inmiddels mijn 2e Mediaplayer, reden tot aanschaf is dat mijn Popcornhour A110 wat gedateerd begon te raken.

Popcorn Hour A-110

Het uitblijven van bepaalde firmware updates (product van >3 jaar oud) resulteerde dat soms bepaalde media niet op de correcte manier meer werd afgespeeld.

Qua afmetingen is de Mede8er groot genoeg voor dat het product moet bieden,zeker in vergelijking met de Popcornhour hetzij dat deze ruimte bood voor een interne HDD.

Popcornhour A-110 Internal

Aansluitingen

Qua aansluitingen, welke media player kan tegenwoordig zonder een HDMI aansluiting of SPDIF? Er valt verder weinig over te zeggen, hierop kunnen de diverse apparaten geen verschil meer maken.

mede8er-front_back

Interface

Het is duidelijk te zien dat in de afgelopen jaren de mediaplayer qua besturing en interface een grote vooruitgang hebben geboekt. Deze zijn meer grafisch geworden en richten zich duidelijk op de populaire zaken zoals Youtube en Internet functionaliteit.

IMG_0403IMG_0419

Aangekomen bij het Settings menu (het menu waar je eigenlijk niet te vaak wil komen) zitten mijn grootste knelpunten.

IMG_0410 IMG_0411 IMG_0414

Waar de menu structuur door gebruik van de indeling System/Audio/Video/Network/Misc duidelijk genoeg is is er te weinig aandacht besteed aan de opties en waar nodig deze toe te lichten (terwijl je het apparaat bedient/onscreen).

Nu is het zo dat dit product is voorzien van een papieren handleiding, echter bij heel veel consumenten is dit niet het eerste wat geraadpleegd wordt.

Nu is het zo dat een mediaplayer zonder NAS eigenlijk nutteloos is, veel aanvullende functionaliteiten zijn namelijk afhankelijk van het gebruik van een NAS.

Dit betekent niet dat je niet zonder NAS profijt hebt van een mediaplayer, echter ben je dan wel gebonden aan draagbare media op USB HDD’s/ USB sticks en eventueel geheugenkaartjes.

Het koppelen van de mediaplayer aan een NAS welke beveiligd is met een gebruikersnaam en wachtwoord is out of de box erg onlogisch verstopt, hier moest ik toch echt de handleiding en internet raadplegen.

De Moviejukebox functionaliteit bij het gebruik van een NAS is nog niet volwassen genoeg, je loopt namelijk bij het opzetten van de jukebox tegen bestandspad problemen aan en bij het raadplegen van de Mede8er forums blijkt het merendeel van de informatie verspreid te zijn over diverse topics.

  • Al met al een degelijk product wat alle voorgeschotelde media gewoon afspeelt.
  • Hoofdmenu’s zijn grafisch goed en simpel ingedeeld
  • Settings menu is wat onduidelijk (moet de handleiding bij de hand hebben)
  • Niet erg logische manier van het koppelen van een NAS
  • Mediajukebox mogelijkheden zijn nog niet volwassen genoeg

Het product is een blijvertje in de woonkamer, nu hopen dat de doorontwikkeling van de software de oneffenheden glad strijkt.

note: afbeeldingen o.a. bij Mede8er vandaan gehaald ter ondersteuning van de blogpost